Как да направите жилището си подходящо за продажба

Тайната се крие в „търговският вид“. За да придобие вашият имоти „търговски вид“ не е нужда да се харчат много пари, просто е нужда се придържате към няколко полезни съвета.

Какво разбираме под „търговски вид“? – това е желаната визия за един апартамент, която да подчертава неговите предимства, тоест имота да придобие привлекателен вид, които да се хареса на бъдещите купувачи.
Защо е нужно да приведем своя имот в „търговски вид“? – за да може да получите добра сума при продажба на жилището. Основните изисквания за това едно жилище да придобие „търговски вид“ са то да е чисто и подредено. Какво имаме предвид под чисто и подредено?

Всички знаем, че първото впечатление е най-важно, затова и чистотата седи на първо място, защото то прави впечатление. Започнете да чистите от санитарните помещения, почистете подовите настилки в жилището, избършете прах от мебелите, изперете завесите и ако имате килими ,измийте прозорците, за да влиза повече светлина, проветрете хубаво жилището! Относно подредеността – никой от бъдещите потенциални купувачи няма да иска да вижда разхвърляни и неподредени личните предмети на собствениците. Приберете и подредете личните си вещи. Започнете с коридора, разчистете всякакви връхни дрехи и обувки, разчистете хола и спалните, подредете леглата и диваните, разчистете санитарните помещения от лична козметика и др. Разхвърляните вещи и мръсното жилище могат да отблъснат потенциалните купувачи. Старайте се да придадете уют в своя дом, изхвърлете стари мебели, ел. уреди, всичко излишно, подменете изгорели крушки.

Също много важно при амортизирани жилища е и освежаването на дома, като не е задължително това да става от майстори , може и само да свършите тази работа .Може да започнете с освежаване на стените. Ако не сте правили ремонт от много време с това трябва да започнете, защото с времето стените избеляват, цвета им се променя, появяват се различни петна, дори мухъл, а това прави лошо впечатление. Препоръчителните цветове за такова освежаване са светлите, като жълто, бежаво, светло зелено. Също така е препоръчително таваните да се боядисани или в бяло, или в по-светъл цвят. Много важни помещение за освежаване са тези ,в които семейството се събира да прекарва време заедно, а именно трапезарията и кухнята. Тези помещения са малко по-важни, защото там се случва уединението на семейството и най-важните моменти, като празници и тържества. Там най-голямо впечатление правят състоянието на бялата техника – външният им вид – дали са захабени, дали са изчистени, дали има счупени копчета, загорели котлони и тн. Също от голямо значение са рафтовете, шкафовете и плотовете – те трябва да са в добро състояние, цели, ако има липси, като дръжки или лайсни ги подменете с нови.

И накрая, но не на последно място – санитарните помещения! Там трябва да се акцентира върху това дали няма счупени или липсващи плочки, ако има такива ги сменете. Огледайте смесителите за баня и кранчетата, ако не са в добро състояние ги подменете. Почистете хубаво мивката, ваната или душкабината, също така и тоалетната. Осветете хубаво санитарните помещения.

За хората, които ще продават къща, първото впечатление идва още от двора. Важните места там са:

  • състоянието на външната врата (портата),ако не е в подходящо състояние я пребоядисайте
  • Оформете храстите и дръвчетата, окосете тревата, изчистете изсъхналите листа
  • Засадете цветя около входа или пътеката
  • Почистете прозорците от външната страна, почистете фасадата от паяжини и боклуци, ако има нужда дори освежете замазката

Надяваме се, че сме ви били полезни! Ако имате нужда от допълнителна консултация, обърнете се към нас, ние сме на ваше разположение!