Кой етаж да изберем ?

Кой етаж да изберем ?

От нашият личен опит с недвижимите имоти най-честите думи,които чуваме от клиенти ни са следните: „Не първи и не последен етаж,моля !“ – това са максималистичните изисквания на средностатистическият клиент – средните етажи ; трети или четвърти, среден апартамент със съседи от всички страни и без външни стени.Според нас всеки един етаж и всяка една жилищна сграда има своят чар и в тази статия ще покажем нашата гледна точка.

След като бъдат уточнени основните параметри при покупката на едно жилище – финансирането ; локацията ; типът строителство – се стига и до въпросът на кой етаж точно искаме да живеем.Дали да сме на по-висок етаж или на по нисък.Всеки етаж си има предимства и недостатъци,но какви са точно те и по какви критерии да ги сравняваме ?

Какво могат да ни гарантират високите етажи,независимо в кой квартал се намираме ? Това което трябва да вземем под внимание са :

– Страхотна панорама и красива гледна на природа и сгради
– Чистят въздух
– Повече светлина отвсякъде
– Шумът от уличният трафик е значително по-малък

Аналогично съществуват и няколко неудобства свързани с живеенето на по-високи етажи и те са :

-При евентуална повреда на асансьора ще трябва да се изкачвате доста стъпала
-Често при старите сгради се появява проблем с покрив,улуци и т.н. които се нуждаят от ремонт.
-При земетресение или силни ветрове също така високите етажи на сградите са по-нестабилни и неустойчиви.

Но това са рядко срещащи се обсоятества,които са пренебрежими и маловажни, ако предпочитате гореспоменатите плюсове на апартаменти на високите етажи.

Какво можем да кажем за по-ниските етажи – партер или първи етаж ? Тези етажи в жилищните сгради не са най-предпочитаните за живеене, освен ако не се ползват за магазин, кабинет, офис и т.н. Недостатъците на тези нива на сградите са:

-Значително по-шумно е от по-високите етажи, по-близко са до улиците и до минаващият поток от хора целодневно
-Оскъдната светлина, която достига до апартамента
-Ниските етажи са по-уязвими за набези от крадци и джипчий, което често налага поставянето на решетки, а това никак не е приятно

Голямо предимство обаче е майките с колички, възрастните хора и хората в неравностойно положение, на които им е важно да не качват много стъпала, ако не работи асансьора или при липсата на такъв. Също така често при ниските етажи има излаз към градинка, което също е голям плюс за тази група хора.

Всеки един етаж във всяка една жилищна сграда си има своите плюсове и своите минуси, въпрос на предпочитания и приоритети е точно кой етаж на сградата да се избере. Като професионалисти в бранша се свържете с нас за повече информация. „Тамбуков недвижими имоти” – правилният избор за вашия имот !